Uncategorized, Статии

Масла, които са част от нашата козметика

Кокосово масло – То отдавна е сред разпространените и често срещани съставки на различни козметични продукти. Кокосовото масло е най-подходящо за ежедневна грижа за суха, възпалена, лющеща се, възпалена, загрубяла и зряла кожа на лицето и тялото (включително кокосово масло може да се използва в състава на деликатната грижа за чувствителната кожа около очите, за нежната кожа на бюста и областта на деколтето). Приложение на кокосово масло за грижа при проблемна или мазна кожа не се препоръчва, тъй като този продукт може да провокира появата на кожни камедони. Спомага кожата да бъде хидратирана, мека и гладка. Заради многото му ползи, кокосовото масло е наш пръв помощник в създаването на натурална и качествена козметика.

Какаово масло – Какаовото масло е мощен овлажнител и лечител за кожата. Богато е на витамин Е, което подобрява еластичността на кожата и има противостареещ ефект. Използва се и заради способността си да изравнява тена. Притежава и леки фотозащитни свойства. То е често срещана активна съставка в лосиони за тяло, кремове и балсами за устни. Какаовото масло има много приложения, но едно от най-популярното му е невероятния слънчев загар, с който се сдобиваме лятото, когато го прилагаме на кожата на тялото си. За това ние се доверяваме на това масло и го включваме в производството на нашите продукти.

Масло от шеа – Маслото от шеа е преди всичко източник на много ценни съставки за организма. Кои са най-ценните му свойства? Съдържа много витамини А и Е, които забавят процесите на стареене на кожата, съдържа витамин F, отговорен за мускулната релаксация. Предпазва кожата от вредни външни фактори – вятър, замръзване, слънчеви лъчи. Успокоява раздразненията и ускорява процеса на зарастване на рани. Маслото от шеа се използва от години в козметиката на Биофреш.

Вашият коментар