Статии

[:bg]Най-често задаваните въпроси за околоочния контур[:]

[:bg]

Знаете ли, че средно мигаме около 10 000 пъти на ден? А че кожата около очите е с около 5 пъти по-тънка от тази на остналата част на лицето ни? Ето защо точно там се появяват и първите признаци на стареене. Кожата в тази област е по-податлива към изчерпване на колаген и еластин, както и по-уязвима спрямо агресивните фактори на околната среда.

В тази статия събрахме всички най-често задавани въпроси, свързани с околоочния контук, които отправяте към нашите консултанти.
Ето и кои са те:

1. Защо да използвам продукт, създаден специално за зоната на околоочния контур?
Много жени смятат, че спокойно биха могли да нанасят дневния или нощния си крем за зоната около очите и въздействието ще бъде същото, като от околоочните кремове. Истината обаче е, че в състава си те са съвсем различни, защото са специално създадени да се грижат за най-деликатната зона на лицето ни. Кремът за очи не просто хидратира кожата в околоочния контур, но в повечето пъти има лифтинг действие, предотвратява появата на тъмни кръгове, торбички и забавя появата на бръчки и фини линии.

2.Защо се образуват торбичките под очите?
Очните торбички се образуват от загуба на тонус в мускула и в кожата на долния клепач. Кожата става отпусната и позволява на мастната тъкан, която е естествена около очите, да се движи надолу и да се натрупва под формата на отлагания (торбички с мастен произход). Торбичките около очите също са резултат от задържане на течности, причинено от промени в климата, хормонални фактори, прекомерен прием на сол, липса на сън, алергии, дерматит, както и наследствени фактори.

3.Как се образуват тъмните кръгове около очите?
Тъмните кръгове се причиняват от стагнация на кръвта, поради забавяне на циркулацията и се проявяват по такъв видим начин от ниската плътност на кожата в орбикуларната област. По-ниската еластичност и по-голямата чувствителност на капилярите в тази област води до увеличаване на съдовата конгестия, което улеснява изтичането на кръв и следователно нейния основен компонент, хемоглобина. Последицата е натрупване на желязо и слабо разтворими пигменти и последващото оцветяване на зоната. Тъмните кръгове са резултат и от много други фактори, включително генетика, излагане на слънце и начин на живот. Някои хора могат да ги забележат, когато не са добре отпочинали, докато при други се появяват, независимо от часовете сън през нощта. Други основните фактори, които могат да причинят тъмни кръгове, са стрес, прекомерно пиене на алкохол, прекаляване с консумацияа на сол, дехидратация и лоша диета.

4.Как се отразяват мимиките на лицето ми?
Идва момент, когато кожата на лицето ни ще разказва нашата история. Несъмнено всяка емоция ни се записва точно там- тъга, яд, щастие. Усмивката променя цялото ни изражение и ни прави още по-красиви, но също така в дългосрочен план е фактор за образуването на бръчки около очите и устните. Ако не вярвате, питайте Виктория Бекъм. Със сигурност не ви съветваме да прикривате емоциите си, особено положителните, дори на цената на няколко бръчици.


5.На каква възраст се препоръчва да започна използването на крем за околоочен контур?
Препоръчително е да започнете да използвате крем за околоочен контур на около 25-годишна възраст, възрастта, когато обновяването на клетките започва да се забавя. Хората с много суха кожа могат да започнат и преди това, защото кожата им често остарява преждевременно.

6.В каква поредност да нанасям крема за околоочен контур?
Излишно е да напомняме, че всички кремове и серуми за лице се нанасят след цялостно почистване на лицето. Ако ежедневната ви рутинна програма за красота включва няколко продукта за грижа, винаги използвайте околоочния крем след серума и преди дневния или нощния крем.

7.Как да нанасям правилно околоочния си крем?
За да нанесете крем за околоочен контур, поставете малко количество ​​с размер на лешник на върха на пръста си и внимателно го масажирайте в областта около окото, като разнасяте навън.Този фин масаж ще стимулира кръвообращението. По този начин ограничаваме подуването на тъканите и появата на тъмните кръгове и торбички под очите.

8.Полезен ли е масажът на лицето за околоочния контур?
Масажът на лицето е фантастичен начин да помогнете за подобряване на здравето и външния вид на зоната на околоочния контур. Ако искате да се насочите към подпухналостта, тогава извършването на лимфен масаж ще ви помогне да раздвижите всяка застояла течност. Леко потупайте с безименния си пръст от вътрешния ъгъл на окото навън, след което плъзнете от слепоочията надолу, за да разнесете излишната течност в лимфните възли. Ако пък искате да намалите видимостта на фините линии и да увеличите хидратацията, масажът гуаша е страхотен. Тази традиционна китайска техника за масаж помага за засилване на кръвообращението, подпомага отстраняването на токсините и освобождава мускулното напрежение.


Точно както очите ви са прозорец към душата, така и зоната около очите е прозорец към случващото се вътре. Ако не се чувствате добре, не спите достатъчно, имате сезонни алергии или бъбречни проблеми, околоочната област обикновено е едно от първите места, които го показват. Вътрешното здраве наистина си личи, така че не забравяйте да пиете вода, да си набавяте редовно дозата разкрасяващ сън, да ядете разнообразна и здравословна харана и да се грижите  за ума и тялото си. Уверяваме ви, че резултатът няма да закънее, усмивките също.

[:]

Вашият коментар