Статии

ГРИЖА ЗА КОЖАТА СЛЕД КРАЯ НА ЗИМАТА

[:bg]Кожата на лицето е подложена на много променливи външни условия в края на зимата и началото на пролетта, което налага нуждата от специална грижа за нея. В следващите редове ще научите как правилно да обгрижвате кожата си през този преходен период, за да не губи тя своята сияйност и нежност.

 

Почистване

Просто измиване на лицето… правим го всеки ден… не е нищо сложно …

Това със сигурност са първите мисли, които минават през главата на всяка една от нас в момента,

в който видим статия по тази тема. Независимо дали правим сутрешна или вечерна рутина всичко започва с измиването и почистването на лицето.

Истината обаче е, че повечето жени не знаят как правилно да поддържат хигиената на лицето си.

За това ние сме ви подготвили няколко съвета как да почиствате лицето си най-ефективно:

измивен гел за кожата на лицето

  • Предварително намокрете лицето си с хладка вода. Не използвайте гореща вода, колкото и изкушаващо да е това. Ако миете лицето си с гореща вода, това води до отслабване на кръвоносните съдове в кожата, като по този начин се появяват зачервявания. Кожата е покрита с тънък защитен слой от естествени масла, а горещата вода ви лишава от него. Така започва нейното изсушаване.
  • Вечер задължително правете двойно почистване – с два различни продукта или с един и същ продукт – два пъти. Лицето ни непрекъснато е изложено на замърсяванията на околната среда, нашият грим и др., които обикновено не почистваме напълно с едно измиване.
  • Нанасяйте измивния си продукт първо на ръцете, след което чрез разтъркване образувайте пяна и след това с кръгови нежни движения нанесете върху лицето си.
  • Подсушавайте нежно кожата си с чиста кърпа, като чрез леки потупвания по лицето попиете влагата. В никакъв случай не трийте лицето си.
Ексфолиранеексфолиращ крем за кожата на лицето

Следващата стъпка, която ще осигури на лицето ви сияен и здрав вид е ексфолирането. То ще помогне за изчистването на мъртвите клетки и обновяването на повърхностния слой на кожата, оставяйки чувство за чистота и мекота.

Ексфолирайте кожата си, но не прекалявайте. Правете тази процедура от 1 до 2 пъти седмично, в зависимост от нуждите ви. В противен случай рискувате да получите обратен от желания ефект.

Нанесете внимателно върху кожата на лицето си и с леки кръгови движения разнесете продукта. След това изплакнете с хладка вода и подсушете.

маска за кожата на лицето

 

Подхранване

През зимата кожата не успява да си набави необходимите витамини и минерали, затова е важно да бъде подхранвана допълнително, като това най-лесно става чрез използването на подходящи маски за лице. С настъпването на пролетта заложете на маски с детокс ефект и такива със съдържание на хидратиращи съставки.

Използвайте маска за лице не повече от 1-2 пъти седмично върху добре почистена и подсушена кожа.

 

 

Хидратиране и защитакрем с SPF за кожат на лицето

След като сте почистили и подхранили кожта си е време да й осигурите необходимата доза овлажняване и защита от все по-силното пролетно слънце.

През това време от годината е добре да използвате хидратиращ крем с по-лека и нежна текстура, който да запази свежестта и еластичността на кожата на лицето без да я утежнява.

UV лъчите могат да бъдат предпоставка за увреждане и преждевременно стареене на кожата на лицето.

Отличен съюзник в борбата с фотостареенето, подобряването на кожната резистентност към UV радиацията и другите стресови фактори на околната среда са кремовете с SPF фактор.

Нансяйте хидратиращ крем ежедневно, сутрин и вечер, като завършек на вашите ритуали за красота.

 

Пролетта е време на промени, на събуждане и обновяване на природата след дългата зима, а ние, като част от нея, също е нужно да променим някои свои навици, за да подготвим кожата си за тези промени и да бъдем в хармония със себе си и заобикалящата ни среда.

 

биофреш[:]

Вашият коментар